Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Brutus a Fifinka (popis)

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Při procházce naším sídlištěm můžete potkat paní Novákovou s jejím čtyřnohým miláčkem. Fifinka je drobná fenka s tříbarevnou srstí. Patří do skupiny společenských psů, plemeno shitzu. K malé kulaté hlavě přiléhají ladně plandající uši. Černé oči jako dva korálky oddaně hledí na svoji paničku. Pod očima nepatrně vystupuje lesklý čumáček, který u Fifinky zdaleka neslouží ke stopařským účelům,spíš vyčuchat něco dobrého.To se potom objeví i řada drobných zoubků v tlamičce s růžovým jazýčkem jen o něco větším než mají kočky. Obojek se ztrácí na krátkém chundelatém krku. Nyní v zimě má psí slečna tělo pokryté kožíškem s dlouhými chlupy, které zahalují i krátké nohy a tlapkami s černými drápky. Fifinky dobrou náladu signalizuje vztyčený huňatý ocásek. Fenka vždy vzorně cupitá vedle své paničky úzkostlivě dbající na to, aby obě vypadaly vždy co nejlépe.

Paní Nováková se svým psem však raději přejde na druhý chodník, když náhle objeví Brutus se svým pánem. Už jméno vám napoví, s kým máte tu čest. Velký, hrozivě vypadající boxer budí strach kudy jen projde. Okolo krku ho svírá silný kožený obojek s hřeby.Na velká hlavě, s malými postavenými slechy, jsou nápadné velké oči a zploštělý čenich. Stále uslyntaná tlama s částečně vyplazeným jazykem nepůsobí příliš přátelsky. Statné tělo je pokryto krátkou srstí, při pohybu jsou znatelné tukové záhyby. Sotva si povšimnete krátkého
Kupírovaného ocasu. Přestože je jeho majitel velký silný muž atletické postavy, drží vodítko na krátko pevně až křečovitě, takže nám dává najevo, že jeho pes dovede být velmi ostrý.

Ačkoliv jsou Brutus a Fifinka tak velmi odlišní zástupci svého druhu, jedno mají společné – jsou to miláčci svých pánů.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT